Over mij

Mijn foto
Ik ben Laura, 34 jaar, getrouwd met Tom en mama van Lucas (8) en Jasper (6). Ik ben onlangs maar liefst 19 kilo verloren na een proteïnediëet, en zet nu stappen om me een andere levensstijl eigen te maken, die bestaat uit meer bewegen, anders eten en beter voor mezelf zorgen. Ik wil mijn zoektocht naar deze nieuwe levensstijl delen met anderen, om hen te inspireren, maar zelf ook verder geïnspireerd te worden.

woensdag 19 oktober 2016

Wat was er aan de hand?

I love my new life! Dat is nog altijd het geval, meer dan ooit zelfs :) Nadat ik 1,5 jaar geleden anders ben beginnen eten, is meer dan alleen mijn kledingmaat veranderd. IK ben veranderd! Ongeveer een jaar geleden startte ik met deze blog, en in het begin ging het vooral over hoe ik anders at, welke receptjes echt top waren, hoe ik mijn conditie verder opbouwde met lopen, maar ook wel wat over hoe ik als persoon veranderd was. Sinds ik anders ben beginnen eten, was het alsof ik mijn leven terug kon uitvinden, nieuwe hobby's ontdekte, anders ben beginnen werken, ... Toch heb ik het achterste van mijn tong tot nu toe nog niet laten zien op deze blog. Het viel natuurlijk op dat ik steeds minder begon te schrijven, ja, noem het gerust 'helemaal niets meer schreef'. Wat was er aan de hand? Eigenlijk 2 zaken:
 
  • In april heb ik mijn professionele leven op zijn kop gezet. Ik besloot om fulltime als zelfstandige coach, trainer en HR consultant te starten! Voila, het is eruit. Ik heb er lang niet over kunnen schrijven, maar toen ik er in juli wel over kon schrijven deed ik het toch nog niet. Mijn perfectionistische ik kwam weer boven. Ik wou eerst mijn website af hebben. Wel, hij is nog altijd niet af, maar toch schrijf ik nu! Het moet eens gedaan zijn om altijd te wachten tot het het perfecte moment is. Iedereen is al welkom om hem al eens te bewonderen, want ik ben er best wel fier op, ook al is hij nog niet helemaal af. Ga maar eens naar www.yougrow.be! (weet je hoe spannend ik dit vind, het is de eerste keer dat ik andere mensen naar mijn website leid, zelfs zonder dat hij helemaal af is... Help!).  Sinds juli werk ik dus effectief als zelfstandige. De periode voordien heb ik mijn eigen bvba opgericht, waar heel wat avonden werk is ingekropen. Vandaag werk ik zo'n 3 dagen per week als coach/trainer/consultant en ben ik me aan het bijscholen als stress- en burnoutcoach. De tijd die ik overheb gebruik ik om mijn website te bouwen, administratie in orde te houden en mijn 'business' uit te bouwen. Ik werk veel, maar op andere momenten dan vroeger maar toch ook echt wel minder dan vroeger. Wat er ook fantastisch is aan deze nieuwe manier van werken is dat ik er meer ben voor de kinderen én meer tijd kan besteden aan eten te gaan plukken op de boerderij (joepie!) en daar leuke gerechten van maken. Ik geniet! Maar dus ook: ik was druk bezig de afgelopen periode ;) Wil je meer lezen over mijn stap (sprong!) om zelfstandige te worden? Lees het hier!
  • Een andere reden waarom ik niet schreef... Eind maart was ik 10 jaar getrouwd met mijn man. Ik had toen mijn trouwkleed laten vermaken (lees: verkleinen) door een vriendin (lees er meer over op haar naaiblog). We hadden toen een groot feest waarop ik mijn (verkleinde) trouwkleed terug aan heb gedaan. Benieuwd? Op de naaiblog van Lotte vind je er foto's van! Dat was echter wel het laatste moment waarop ik kon zeggen: ik ben 19kg afgevallen :(:( Ik was op dat moment al een tijdje aan het sukkelen met een blessure waardoor ik niet meer kon gaan lopen. Ik heb ondertussen ontdekt dat je wel een tijdje het idee hebt dat je niet bijkomt, maar dan begint er toch, stilletjesaan, hier en daar een grammetje bij te komen. Tijdens de zomermaanden heb ik echt wel te veel genoten van de zomer en vooral de drankjes en hapjes die voor mij plots weer pasten bij mooi weer. Zucht... Gevolg: half september woog ik 6 kg zwaarder dan in maart. ZES KG!!!! Miljaar :( Niet moeilijk dat ik niet meer wilde schrijven. Mijn perfectionistische zelf liet me dat niet toe... Waarom schrijf ik nu wel? Eigenlijk omdat ik vind dat ik nu toch terug beter bezig ben. Ik loop terug sinds begin september, blessurevrij! Ik heb ervoor kunnen zorgen dat mijn gewicht EINDELIJK niet meer stijgt. Eigenlijk stom he, niet schrijven als het even niet goed gaat. Ik dacht eigenlijk dat ik deze blog had opgestart voor die moeilijke momenten... Zover was ik duidelijk toch nog niet ;)
Zoals ik daarnet startte: I love my new life! Ik heb (nog meer) mijn leven in eigen handen genomen en geniet er met volle teugen van. Gezond leven en eten blijft wel een heel belangrijk thema, want ik geloof steeds meer dat alles samen hangt. Een gezonde geest in een gezond lichaam, zoiets. Ik moest eerst op het vlak van sport en voeding beter voor mezelf zorgen, zodat ik terug gezonder en energieker werd om de sprong te maken die ik nu heb gemaakt: professioneel op eigen benen!

Voor deze blog ben ik er nog niet uit of er nog berichten zullen volgen. Wél ben ik gestart met bloggen op www.yougrow.be/blog. De thema's zijn wel een beetje anders, minder focus op eten, meer focus op leven, werken en balans zoeken. Trouwens, indien je veel stress en druk ervaart in je leven en dit wil veranderen, lees dan zeker deze post! Misschien word ik wel jouw coach?
Via Facebook zal ik wel blijven communiceren over nieuwe posts!

Liefs,
Laura