- Aperitiefhapjes (oesters, rolletje belottaham gevuld met dadels en pistachenotenmix, glaasje met makreel, advocado (en nog wat dingen, tomaten als ik me niet vergis), prikkertjes met kerstomaatjes/basilicum/mozarella, zelfgemaakte 'chips' van parmezaan en zaden/pitten)
- Slaatje met gerookte en gemarineerde rauwe zalm
- Soepje van wortel en gember met korianderolie
- Maigret de canard met boontjes, cranberry's en een puree van wortel/pastinaak/pompoen
- Soepje van rode vruchten en aardbeien met vanilleijs en een beetje speculaaskruimels erover
En op het andere kerstfeest doen we als hoofdgerecht 'chinese fondue'. Heb je dat al eens gegeten? (zie foto!) Je maakt een kippenbouillon als basis en gebruikt dit in je fondue apparaat in plaats van olie. Je kookt hierin dan zalm, scampi's, intvis, kipfilet, steak, chinese kool, kerstomaatjes, champignons, sojascheuten, wortels... en eet je gekookte maaltje op met een lekker sojasausje ofzo. En op het einde van de maaltijd kan je nog een ontzettend lekkere bouillonsoep eten uit je fondue apparaat. Echt top!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten