Sinds ik met de Pronokal methode was gestart ben ik ook
begonnen met heel veel te lezen over voeding, de voedingsindustrie, de
psychologie van voeding, gezonde voeding,… Hierdoor begon ik steeds meer in te
zien dat een proteïnedieet niet meteen de gezondste manier van afvallen was.
Ook besefte ik steeds meer dat ik eigenlijk niet terug wilde naar een ‘gezond
voedingspatroon’ zoals Pronokal het aanraadde. Voor hen was het de bedoeling om
terug te gaan naar broodmaaltijden en 1 warme vetarme maaltijd. Ik had hier
echt geen zin in. Ik vond het namelijk wel heel ok om geen brood meer te eten.
Bovendien miste ik aardappelen en rijs niet echt in mijn eten (pasta miste ik
wel een beetje…). Ook had ik ondertussen heel veel gelezen over recenter
onderzoek naar gezonde voeding die onze klassieke voedingspiramide niet meer
bevestigt. Ik heb me laten inspireren door de boeken van Pascale Naessens, door
het boek van Dr. Kris Verburgh (de voedselzandloper), maar ook door heel veel
minder bekende boeken over voeding en de psychologie van eten.
Als gevolg van al deze informatie uit boeken, maar ook
gebaseerd op mijn ervaring uit het proteïnediëet waarbij koolhydraten (brood,
rijst, aardappelen…) een hele tijd niet op mijn menu stonden, had ik anders
leren eten. Daarom eet ik quasi geen graanproducten meer en eet ik heel erg
veel groenten en fruit, zoals oa. Pascale Naessens en Dr. Verburgh het aangeven
in hun boeken. Ik tracht ook zo natuurlijk mogelijk te koken, namelijk met
ingrediënten die écht uit de natuur komen en dus zo weinig mogelijk industrieel
bewerkt zijn. Ik blijf echter ook een heel druk leven hebben, waardoor het
koken in de week écht niet langer mag duren dan 30 minuten, en liever zelfs
minder dan 20 minuten. In het weekend mag het best wel wat meer zijn, waardoor
ik dan wél gerechten klaarmaak waar ik lekker lang voor in de keuken kan staan.
Hopelijk vind je wat inspiratie in de recepten die ik zal delen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten