Afgelopen weekend maakte ik met hen nog eens 'havermoutpannenkoekjes'. Het is echt een heel simpel recept dat super snel klaar is. Het volgende heb je hiervoor nodig:
Deze portie is goed voor 2 personen. (afgelopen weekend maakten we een dubbele portie, dus de hoeveelheid pannenkoeken op de foto is van het dubbele recept)
Snijd de banaan in stukjes en voeg hierbij de melk, de havermout en het ei. Zelf doe ik alles in een klein keukenmixertje, even mixen en klaar! Maak een pan warm en smelt hier wat boter in (of bak in harde kokosolie, veel gezonder!). Ik gebruik een sauslepel (kleine pollepel) om de porties af te meten, waardoor ik een 4-tal pannenkoekjes per pan kan bakken. Draai ze om als de bovenkant droog wordt en de onderkant bruin.
De pannenkoekjes zijn van nature al zoet, zonder dat er suiker in het recept zit, omdat er banaan in verwerkt is. Beleg is dus eigenlijk niet nodig. Toch kan je op de pannenkoekjes een beetje suiker of siroop doen, maar ook fruit is er heel lekker op (banaan, rode bessen, warme appeltjes...).
Feest!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten