Over mij

Mijn foto
Ik ben Laura, 34 jaar, getrouwd met Tom en mama van Lucas (8) en Jasper (6). Ik ben onlangs maar liefst 19 kilo verloren na een proteïnediëet, en zet nu stappen om me een andere levensstijl eigen te maken, die bestaat uit meer bewegen, anders eten en beter voor mezelf zorgen. Ik wil mijn zoektocht naar deze nieuwe levensstijl delen met anderen, om hen te inspireren, maar zelf ook verder geïnspireerd te worden.

vrijdag 18 december 2015

Kerstmenu! - kan dat ook zonder toastjes, brood en kroketten?

De feestdagen staan nu echt voor de deur! Ik kijk er alvast naar uit. Ik ga in heel de kerstvakantie nog maar 1 dag werken, we gaan een weekje op vakantie en verder genieten we van de kerstdagen in familiesfeer, maar de dagen voordien wordt er nog met diverse vrienden afgesproken. Ik ga er écht van genieten! Ik wil alleen niet in een 'alle remmen los' verhaal terechtkomen. Eergisteren heb ik dan ook met mijn moeder samengezeten om samen het kerstmenu samen te stellen. Wel handig zo, dan kon ik toch een beetje sturen wat we zouden eten ;) Ik ga het hier eens oplijsten, misschien halen er nog mensen inspiratie uit?

  • Aperitiefhapjes (oesters, rolletje belottaham gevuld met dadels en pistachenotenmix, glaasje met makreel, advocado (en nog wat dingen, tomaten als ik me niet vergis), prikkertjes met kerstomaatjes/basilicum/mozarella, zelfgemaakte 'chips' van parmezaan en zaden/pitten)
  • Slaatje met gerookte en gemarineerde rauwe zalm
  • Soepje van wortel en gember met korianderolie
  • Maigret de canard met boontjes, cranberry's en een puree van wortel/pastinaak/pompoen
  • Soepje van rode vruchten en aardbeien met vanilleijs en een beetje speculaaskruimels erover
En zonder dat iemand het door zal hebben, eten ze een menu 'alla Pascale Naessens'. Nu ja, uiteraard zullen we veel te veel eten, en al deze gerechten na mekaar zijn ook niet altijd de 'perfecte combinaties', maar ik vind toch dat het mooi in de buurt komt :) Kijk er alvast naar uit!

En op het andere kerstfeest doen we als hoofdgerecht 'chinese fondue'. Heb je dat al eens gegeten? (zie foto!) Je maakt een kippenbouillon als basis en gebruikt dit in je fondue apparaat in plaats van olie. Je kookt hierin dan zalm, scampi's, intvis, kipfilet, steak, chinese kool, kerstomaatjes, champignons, sojascheuten, wortels... en eet je gekookte maaltje op met een lekker sojasausje ofzo. En op het einde van de maaltijd kan je nog een ontzettend lekkere bouillonsoep eten uit je fondue apparaat. Echt top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten